2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ VE YAPILACAK İŞLEMLER

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi (http://obs.comu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

Katkı Paylarının Ödenmesi /  Kayıt Yenileme / Ders Seçimi / Danışman Onayları

12-16 Şubat 2018

Ders Ekleme / Bırakma / Danışman Onayları

19-23 Şubat 2018

1. Normal öğrenim sürelerini aşmayan Lisansüstü öğrencilerden harç alınmayacaktır.
  2. Yüksek Lisans programlarında 4. yarıyılını, Doktora Programında 8. Yarıyılını tamamlayan öğrenciler öğrenim harçlarını ZİRAAT BANKASI’nın ATM’lerinden veya internet şubesi aracılığıyla Kurumsal Tahsilat yöntemiyle öğrenci numarası girilerek yatırılacaktır.
  3. Araştırma Görevlisi kadrosunda olan öğrencilerimizin çalışmakta oldukları kurumlarından Araştırma Görevlisi olduklarına dair yeni tarihli belgeyi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir (Enstitümüz kadrosunda görev yapan Araştırma Görevlileri hariç).
  4. Program dışı ders seçimi yapacak öğrencilerimizin, Program Dışı Ders Almak için Başvuru Formunu     23 Şubat 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosuna ulaştırması gerekmektedir. FORM: YL-DR/22 (http://fbe.comu.edu.tr/)
  5. Öğrenci- Kayıt Onay Raporu, Danışman ve Anabilim Dalı Başkanına imzalatıldıktan sonra öğrenci tarafından Enstitü’ye teslim edilecektir.
  6. Tez başlığı Enstitü Müdürlüğünce onaylanan öğrencilerimiz Uzmanlık Alan Dersi seçmekle yükümlüdür.
  7. Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacak öğrencilerin bilimsel hazırlık dersleri Danışman görüşü alınarak Anabilim Dalı Kurul Kararı ile Enstitümüze gönderilecek ve ders atamalarınız Enstitü Öğrenci İşleri Tarafından yapılacaktır. (Enstitümüz Öğrenci İşleri Bürosuyla temasa geçiniz)